Παρασκευή, 04 Σεπ 2015 10:44

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για την επιβολή ΦΠΑ στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Λαμία, 4 Σεπτεμβρίου  2015

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Είσαστε, υποθέτουμε, ενήμεροι  ότι από το καλοκαίρι έχει επιβληθεί αιφνιδιαστικά 23% συντελεστής ΦΠΑ στα Κ.Ξ.Γ. Ζητείται δηλαδή, από τη μέση ελληνική οικογένεια να πληρώσει φέτος δίδακτρα αυξημένα σε σχέση με πέρυσι. Σε μία περίοδοπου όλοι επιδιώκουν να μειώσουν έξοδα και δαπάνες, το κράτος επιβαρύνει την κάθε οικογένεια με ένα ακόμη έμμεσο φόρο και αναθέτει σε εμάς, τα Κ.Ξ.Γ., το ρόλο του ενδιάμεσου, ο οποίος θα τον εισπράττει από εσάς και θα τον αποδίδει στα κρατικά ταμεία.

Ο Σύλλογος Ι.Κ.Ξ.Γ. Φθιώτιδας κατανοώντας τον παραλογισμό και την αδικία κινήθηκε με ταχύτητα και μαχητικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις προσπαθώντας με κάθε τρόπο για την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου. Τα μέλη του Συλλόγου παρά τις συσσωρευμένες προσωπικές φορολογικές επιβαρύνσεις, όπως φορολόγηση 26%, προκαταβολή φόρου σε ποσοστό από 75 έως 100% κ.α. είχαν ως κύριο μέλημα όλων των δράσεών τους να μην επιβαρυνθεί η μέση ελληνική οικογένεια με επιπλέον έξοδα.

Ωστόσο, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό, με αποτέλεσμα, μη μπορώντας να απορροφήσουμε εξ ολοκλήρου την όποια αύξηση, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι οφείλουμε αντιμετωπίσουμε από κοινού τη νέα δύσκολη πραγματικότητα.

Συνεπώς, μέσα στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και κατανόησης είναι αυτονόητο πως επιβάλλεται η έγκαιρη καταβολή των διδάκτρων στην αρχή της προθεσμίας που ορίζει το κάθε Κέντρο Ξένων Γλωσσών.  Μόνο έτσι θα μπορέσουμε και εμείς να αποδώσουμε το ΦΠΑ που σας έχει επιβληθεί. 


Το Δ.Σ.                                                                                


   

Επικοινωνια

Κολοκοτρώνη 4 Λαμία 35 100
Τηλέφωνο:  22310-34278
Fax:  22310-34789
e-mai:  palsolam@otenet.gr