Πέμπτη, 13 Σεπ 2012 08:07

Γιατί επιλέγετε τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών εδώ και 30 χρόνια

 

 ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  Palso

 

Learning together, learning to live together (UNESCO)

Μια νέα χρονιά αρχίζει και είναι σημαντικό να αρχίσει σωστά.

Επιλέγετε τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Palso.


  • Απαντούν στις ανάγκες των μαθητών με γνώση, εμπειρία, αγάπη για το παιδί και αίσθημα ευθύνης .
  • Η τάξη των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso  είναι ο χώρος της ολοκληρωμένης μαθησιακής διαδικασίας.
  • Γνωρίζετε ότι  το πλούσιο περιβάλλον, το περιβάλλον της τάξης δηλαδή, δίνει πολλά ερεθίσματα και διευκολύνει τη μάθηση.
  • Μέσα στην τάξη ο μαθητής μπαίνει σε κλίμα συνεργασίας, αλληλεπίδρασης, άμιλλας και εκτός από τις βασικές μαθησιακές δεξιότητες καλλιεργεί κοινωνικές δεξιότητες, την εναλλαγή ρόλων , βελτιώνει  το δείκτη αυτοαποτελεσματικότητας του (κοινωνικογνωστική μάθηση Bandura Albert/Mischel Walter) .
  • Ο μαθητής μαθαίνει και λειτουργεί με πνεύμα ισότητας και αλληλεπιδρά όχι μόνο με το διδάσκοντα αλλά με όλα τα μέλη της ομάδας.
  • Επιτυγχάνει υψηλότερα επίπεδα ακαδημαϊκών στόχων.
  • Στηρίζει την πολλαπλή  νοημοσύνη και την δημιουργικότητα του.
  • Η τάξη τρέφει την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, το καλεί να μάθει να συνυπάρχει με  διαφορετικά άτομα , να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της ομάδας και να επικοινωνεί στη γλώσσα-Στόχο. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση αλλά και γενικότερα την ψυχική υγεία του ατόμου.
  • Συμβάλει στην ανάπτυξη  της μεταγνωστικής  ικανότητας και αυτορρύρθμισης.
  • Η μάθηση προωθείται συστηματικά, οργανωμένα και υπεύθυνα  και ο μαθητής ως ενεργό κύτταρο της ομάδας μαθαίνει να αλληλεπιδρά, μαθαίνει και από τους συμμαθητές του και από το περιβάλλον που δημιουργείται μέσα στην αίθουσα.

 

Σε αντίθεση με το ανεξέλεγκτο, πολλές φορές παράνομο και πάντοτε πιο φτωχό ιδιαίτερο το Οργανωμένο Κέντρο Ξένων  Γλωσσών PALSO:

  •  είναι ένας νόμιμος φορέας που ελέγχεται από το κράτος,
  • εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών,
  •  οι εκπαιδευτικοί του έχουν την απαιτούμενη νόμιμη άδεια να ασκήσουν το λειτούργημα αυτό,λαμβανουν μέρος κάθε χρόνο σε προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολογούνται ετησίως,
  •  Διαθέτει τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα,multimedia,ψηφιακά βιβλία, διαδραστικούς πίνακες.

 

Προσοχή μεγάλη στην παραπλανητική διαφήμιση του φτηνού ιδιαίτερου που υπόσχεται κέρδος σε χρόνο και χρήμα! .

 

 Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει αφού κάποια στιγμή ο μαθητής που στερήθηκε της ολοκληρωμένης , οργανωμένης μαθησιακής διαδικασίας αργά ή γρήγορα καταλήγει πίσω σε ένα Κέντρο μας για να διορθώσει, για να καλύψει, για να μάθει αυτά που δεν έμαθε. Επιπλέον, παρατηρείται κάθε χρόνο από τους καθηγητές των κέντρων ξένων γλωσσών Palso ότι το παιδί που έρχεται από το φτωχό περιβάλλον του ιδιαιτέρου μαθήματος βρίσκεται σχεδόν πάντα αρκετά πίσω από το επίπεδο στο οποίο νομίζει ότι βρίσκεται και δυσκολεύεται στις ομαδικές πρακτικές όπως η συνομιλία, οι ρεαλιστικοί διάλογοι, τα παιχνίδι, η ανταλλαγή ρόλων.

Δεν κερδίζει λοιπόν κανείς ούτε χρόνο ούτε χρήμα καταδικάζοντας το παιδί του σε περιβάλλον  ιδρυματισμού, μετωπικής αδιαφοροποίητης διδασκαλίας, απομόνωσης!!!

Ο μετωπικός βομβαρδισμός γνωστικού υλικού από ανθρώπους των οποίων το έργο δεν ελέγχεται από κανέναν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΣΗ.

 

 Η προτίμηση που δείχνουν κάποιοι στην ατομική διδασκαλία, στο ιδιαίτερο, αν δεν αποτελεί λύση ανάγκης, οφείλεται σε άγνοια και παραπληροφόρηση και εδώ οφείλουμε να προστατέψουμε πρώτα το παιδί .Ο γονέας θέλει πάντοτε το καλύτερο για το παιδί του και γιαυτό  επιλέγει συνειδητά τα οργανωμένα κέντρα Ξένων Γλωσσών .

 

Αν  το παιδί σας δεν παρουσιάζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα που καθιστά αναγκαίο το ατομικό μάθημα   να  ΜΗΝ καταδικαστεί  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ σε φτωχό μαθησιακό περιβάλλον, αμφιβόλου ποιότητας και μετριότατης αποτελεσματικότητας.

Δεν κάνουμε πειράματα με τα παιδιά μας,  τα προστατεύουμε  από ανθρώπους που δεν έχουν  το δικαίωμα να αναλάβουν την ευθύνη της μόρφωσης ενός ανθρώπου. Ολιστική μάθηση και ανάπτυξη επιτυγχάνεται με επικοινωνιακή-κοιvωνική δραστηριότητα (Bruner)και όχι μέσα σε περιβάλλοντα αποστείρωσης και απομόνωσης. Το υποστηρικτικό περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα  και αποδεδειγμένα ικανό να υποστηρίξει την ομαλή ψυχοκοινωνική και προσωπική ανάπτυξη εγγυάται της άριστη αξιοποίηση του κοινωνικού πλαισίου που κινητοποιεί τους μηχανισμούς ατομικής ανάπτυξης(Piaget).

 Βοηθήστε  λοιπόν το παιδί σας με τον καλύτερο τρόπο, επενδύστε στη μόρφωση του και κάνετε την εγγραφή σας σήμερα σε ένα οργανωμένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Palso, την ΠΡΩΤΗ  και μόνη πραγματικά αξιόπιστη επιλογή.

Όταν   Κέντρα λόγου ή ειδικοί παιδαγωγοί προτείνουν  και ιδιαίτερο μάθημα:

Τα Κέντρα μας μπορούν να σας κατευθύνουν υπεύθυνα και να καλύψουν την ανάγκη του παιδιού σας.

Ζητείστε την άδεια  οικοδιδασκαλίας του ανθρώπου στον οποίο αναθέτετε τη μόρφωση του παιδιού σας, το βιογραφικό του, μάθετε πράγματα για την εμπειρία του.

Βεβαιωθείτε ότι έχει το δικαίωμα να κόβει αποδείξεις, να εργάζεται δηλαδή νόμιμα.

 

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών  Ν.  Φθιώτιδας

Στοχεύουμε στη δημιουργία αυτόνομων, δυνατών, ολοκληρωμένων μαθητών, ικανών να ξεχωρίζουν!

 


 


   

Επικοινωνια

Κολοκοτρώνη 4 Λαμία 35 100
Τηλέφωνο:  22310-34278
Fax:  22310-34789
e-mai:  palsolam@otenet.gr